Hitta Jobben

Det finns flera olika vägar till jobben inom spelbranschen. Men om du väljer att förlita dig på arbetsförmedlingen så drar du nog dött, för att prata i speltermer. Är du intresserad av att jobba på Svenska Spel så lägger de ut sina lediga positioner på sin webbplats. Det här gäller även de internationella bolagen. Om du letar efter ett ingångsjobb hos ett internationellt spelbolag så bör du antagligen söka det direkt hos HR-ansvarig person där. Anledningen till att företagen föredrar att ingångsjobb söks direkt via dem är att de slipper betala avgifter till de rekryteringsbolag som de använder sig av.

Det finns gott om rekryteringsföretag som har specialiserat sig på spelbranschen. Dessa är väldigt bra om du vill söka ett jobb som kräver en viss utbildning eller ett visst mått av erfarenhet. Rekryteringsbolagen kan hjälpa dig med att berätta om kulturen på företag, vad du ska tänka på och vad du skalära dig inför intervjuerna.

När det kommer till den här typen av jobb så är bolagen också väldigt glada om rekryteringsbolagen kan hjälpa till med gallringen. Att anställa någon är ett väldigt tidskrävande jobb och som arbetsgivare får man ofta väldigt irrelevanta ansökningar. Det är dock viktigt att hitta rätt person, så om någon annan plockar ur russinen ur kakan så är mycket av jobbet redan gjort.

Några av de rekryteringsföretag som du kan vända dig till om du är intresserad av att jobba inom spelbranschen är Pentasia, Betting Connections och Hyperion Gaming. Dessa erbjuder även en bra service där du kan få tips om lediga positioner direkt i din mailbox.

Till skillnad från typ arbetsförmedlingen så är de som jobbar hos dessa bolag faktiskt intresserade av att du ska få ett jobb. De får nämligen betalt beroende på hur många som de anställer. Det här öppnar stora möjligheter för dig som arbetssökande.